Over BackWords

Online schrijfhulp voor vastgelopen verhalenvertellers

Wiens gezicht zit er achter BackWords?

Hoi, ik ben Nina, de oprichter achter BackWords!

Ik ben een Hillegomse Haarlemse uit het geboortejaar 1984. Ik heb een zwak voor poffertjes en mijn kitten Emmy.

Na mijn studie Nederlands aan de Universiteit Leiden heb ik ruim 8,5 jaar in de online marketing gewerkt, waar het trainen en ondersteunen van mijn collega’s een grote rol speelde.

the-shop-that-must-not-be-named

Waar komt het idee voor BackWords vandaan?

BackWords is een hersenspinsel dat ontstaan is naar aanleiding van mijn eigen ervaring als vastgelopen verhalenverteller. Door alle afleidingen van mijn dagelijks leven (werk, het huishouden, relaties, Netflix) heb ik jarenlang niet geschreven.
Toch bleef het knagen, want schrijven was als kind al mijn favoriete hobby. Ook lag er al die tijd al een onafgemaakt verhaal op me te wachten.
Gelukkig is het dankzij een reis naar Australië, een schrijfopleiding aan de Schrijversacademie en mijn deelname aan NaNoWriMo in 2017 gelukt om mijn plezier in schrijven terug te vinden. In 2018 resulteerde dit – zo’n 10 jaar na de eerste letter – in een afgeschreven eerste versie van mijn manuscript.
Die positieve ervaring wil ik graag met zoveel mogelijk writer’s blockers delen, zodat ook zij weer zullen zien hoeveel voldoening schrijven eigenlijk geeft!

Gratis e-book

Waarom de naam BackWords?

De naam BackWords heeft de volgende achterliggende betekenissen:

  1. Met de oprichting van BackWords keer ik terug naar mijn roots: mijn liefde voor de Nederlandse taal en verhalen schrijven.

  2. ‘Backword’ betekent in het Engels ‘a contention, retort, or reply’. De cursus van BackWords helpt jou een antwoord geven op zowel die kriebel om te willen schrijven als dat kritische stemmetje of je wel goed genoeg bent.

  3. ‘Backword’ staat bovendien voor de commentaarsectie aan het eind van een boek. Ik hoop jou zover te krijgen dat er daadwerkelijk een eind aan jouw boek komt om commentaar voor te schrijven. 😉

etymology-backword