Een beetje schrijfmotivatie nodig?
Lees ‘You Are A Badass’

Onder de loep:
Jen Sincero - You Are A Badass

Heb jij moeite om jezelf te motiveren om te beginnen met schrijven? Of gun je het jezelf niet om tijd te reserveren om je schrijfdroom waar te maken? Dan is het boek ‘You Are A Badass’ van Jen Sincero wellicht iets voor jou.
Ik kreeg dit boek in 2016 cadeau van een lieve collega nadat ik ontslag had genomen om 2,5 maand naar Australië te gaan. Inmiddels kan ik zeggen dat het zo’n boek is dat je eigenlijk eens in de zoveel tijd moet herlezen om jezelf weer even op te peppen. (Inmiddels heb ik het trouwens ook zelf wel eens cadeau gedaan.)

Het verschil tussen 'willen' en 'besluiten'

De volledige titel is: ‘You Are A Badass. How to Stop Doubting Your Greatness and Start Living an Awesome Life’. Wie wil dat nou niet? 😉
Volgens de omslagtekst is dit boek ‘the self-help book for people who desperately want to improve their lives but don’t want to get busted doing it’.
Dat klinkt best wel als een boek dat relevant kan zijn voor vastgelopen schrijvers die een schop onder hun kont kunnen gebruiken, toch?
Deze zinnen uit de inleiding vatten eigenlijk perfect samen waardoor veel mensen die een boek willen schrijven het maar niet voor elkaar krijgen om daadwerkelijk tijd vrij te maken om aan dat verhaal te beginnen en het ook af te maken:

You need to go from wanting to change your life to deciding to change your life.

Wanting can be done sitting on the couch with a bong in your hand and travel magazine in your lap.

Deciding means jumping in all the way, doing whatever it takes, and going after your dreams with the tenacity of a dateless cheerleader a week before prom night.

Vaak moet ik lachen om die Amerikaanse over-the-top adviezen en anekdotes, maar meestal zit er toch een kern van waarheid in waar ik iets mee kan.
Het boek van Jen Sincero is doorspekt met dit soort motiverende oneliners. Een ander voorbeeld:

If you want to live a life you’ve never lived, you have to do things you’ve never done.

Klinkt logisch, toch? Maar waarom doen we dat dan niet? Misschien lag het aan dit boek, misschien lag het aan het fantastische Australië (of misschien allebei 😉), maar sinds 2016 ben ik veel beter in het maken van keuzes waar ik blij van word.
Kun jij ook wel een beetje zelfhulpwijsheid gebruiken?

You Are A Badass is o.a. te koop bij Bol.com:

In het Engels:
In het Nederlands:

Wat is jouw favoriete zelfhulpboek? Of vind je die dingen juist verschrikkelijk? Vertel het ons in de besloten Facebookgroep van BackWords!

Scroll naar boven