De 7 dwergen van de schrijver

snow-white-354436_1920

Je realiseert het je misschien niet, maar veel schrijvers hebben stiekem iets weg van de 7 dwergen. Hoewel het schattige lobbissen zijn, staan ze niet echt bekend als harde werkers.

“Wat zeg je me nou, werk ik niet hard genoeg?”

Waarschijnlijk is het tegenovergestelde het geval en dat is misschien juist het probleem. Dat wil zeggen: als je het vanuit het perspectief van jouw toekomstige boek bekijkt.

“Ik snap het nog steeds niet helemaal. Wat hebben die dwergen daarmee te maken?”

Maak kennis met:

DOC:
De leider van jouw schrijfcarrière. Hij heeft grootse plannen voor jullie toekomst als bestsellerauteur. In de praktijk traint hij echter zijn schrijfspieren niet genoeg, waardoor hij soms zijn woorden door elkaar haalt.

STOETEL:
Omdat we onze schrijfsels door de onzekerheid over onze kwaliteiten vaak klunzig verwoord vinden, zeggen we er liever maar niks over tegen de buitenwereld.

BLOOSJE:
En als we onszelf dan eindelijk alleen opsluiten in een kamertje in plaats van mee te doen aan allerhande sociale activiteiten, schamen we ons daarvoor. Onze woordkunsten aan anderen laten lezen is al helemaal uit den boze.

GRUMPIE:
Hoewel we stiekem weten dat het aan ons eigen gedrag ligt, worden we soms chagrijnig omdat we onszelf wijsmaken dat we een writer’s block hebben.

NIEZEL:
Zijn we ooit helemaal tevreden over ons schrijversleven of zijn we op dat gebied altijd enigszins aan het kwakkelen?

DOMMEL:
Na al dat werken, het huishouden op orde houden en sociaal geneuzel is het erg verleidelijk om uitgeput op de bank te crashen met een aflevering Netflix in plaats van achter onze schrijftafel te gaan zitten.

GIECHEL:
Maar als we dan eindelijk die geniale scène op papier hebben gezet, dat personage hebben leren kennen alsof het ons eigen kind is, of we zo lekker aan het schrijven waren dat we de tijd vergaten… dan verschijnt er een stralende lach op ons gezicht!

Wat denk je, besteed jij genoeg aandacht aan de dwergen in jezelf? 😉 Deel het met ons in de besloten Facebookgroep van BackWords!

Scroll naar boven